En Rastös Själ

Alla inlägg under januari 2014

Av Maria - 16 januari 2014 08:47

     

Då var det en ny dag igen och vädret ser ut och fortsätta i samma tecken som dem senaste dagarna.

Grått, mulet och kallt men får se under dagen,kanske vi får några plussgrader igen.


Igår fick vi äntligen nycklarna till nya lägenheten,som vi självklart var och titta på. Super fin var den,allt är nästan nytt och fräscht...enda rummet som skulle tapetseras om var lillens rum som hade blå fond vägg men som skulle bytas ut till en ljus tapet istället. Väldigt förstående hyresvärd vi har,så det blir jätte bra i slut ändan. På lördag bär första flytt lasten över gården,de är ju bara ett hus emellan från där vi bor nu,så det kommer nog gå väldigt smidigt detta,hoppas jag iaf. :)


Idag kommer nog mesta av dagen att packa ner allt så mycket det bara går,eftersom jag kommer sedan vara i den nya lägenheten och packa upp allt vart efter dem kommer in,det ska bli skönt och få hjälp av min underbara svärmor. Hon är min räddande ängel.


Bilder från längeheten kommer.....:) men nu ska jag göra mig en kgod frukost och en kopp java kaffe  koffein fritt. 


Ha det bäst även idag!

Av Maria - 15 januari 2014 09:15

   

God morgon!  


Tagit en morgon promenad till affären i detta snö kaos som vi har. Jätte skönt väder och det känns som att det är påväg mot pluss grader här. Hade varit hur skönt som helst och ta en lång promenad,men min ischias nerv säger annat. Känns för jävligt att jag knappt kan gå för det gör så jädrans ont i höftn och strålar ner över skinkan. Det är rent av irriterande.


Nu till något så mycket roligare. Idag klockan 15.30 skulle vi få gå och hämta våran nyckel till nya lägenheten. Jihoooo! det är så himla skönt,nu kommr jag slippa alla dessa trappor upp till 3:e våningen. Flytten bär av på Lördag,då svärmor,svärfar och svåger kommer hit till oss för att hjälpa sambon och bära eftersom jag inte duger till de just nu. Tänka sig dem åker 27 mil endast för att hjälpa oss....det är kärlek de. Så himla tacksam över dem. Jag kan inte ha bättre svärföräldrar och svåger. Dem finns alltid där när man behöver dem. Känns tryggt.


Nu blir det iaf morgon kaffen...och självklart koffein fritt :)


Ha det bäst bloggisar!

Av Maria - 14 januari 2014 17:09

Klockan den tickar fot även fast man går hemma hela dagarna och är hög gravid.


Känns som att matlusten äntligen börjar komma tillbaka mer till sin normala nivå,känner mig hela tiden sugen på mat och sen tillslut slutar det med hunger. Till lunch blev det laga pannkakor,enbart för att man kände suget av just pannkakor, men nu mot kvällen känner jag mig hungrig och vill ha choricho korv med bröd. Udda mat vanor specielt kryddkorv som jag inte annars brukar gilla,men jag antar att bebisen kräver det trotts att hon aldrig har själv ätit de.


Undera igentligen varför man just får sug på en viss typ av mat ?


Det är en hel vetenskap detta med att vara gravid och det är ju så himla spännande hur allt hänger ihop med varandra. Och vet skapen om att vi kvinnor kan bära en flera kg människa i magen,och sedan efter ett visst antal månader  krysta ut denna underbara varelse ur underlivet genom ett litet hål...det låter helt otroligt,hur detta kan  gå till, om man tänker hur stor bebisen igentligen är jämfört med hålet. Jag erkänner jag är jätte fashinerad över alla kvinnor som  gör detta om och om igen.

Jag är otroligt nervös inför min egen förlossning. Men den 23 Januari ska vi till auroaragruppen som ligger på BB:n där vi kommer föda sedan. Dem ska gå igenom hela processen med oss och stärka oss så att vi slipper denna rädsla som jag bär på just nu. Vi ska får reda på olika smärtlindring och sedan kommer vi får se avdelningen där jag kommer ligga på under förlossningen. Även detta är väldigt spännande men jag tror att de kommer underlätta för mig och jag kommer få svar på en del frågor som jag har som först föderska. 


Nu till nått lite annant :)


Vädret idag är ju väldigt tråkigt...gillar inte alls detta att vi helt plötsligt fick vinter, nu när flytten är bara runt hörnet i helgen. Hur ska detta gå ? Hoppas de blir plusgrader innan dess så vi slipper detta. Kallt är det ju också -10 grader inte mycket jämfört med vad man van vid när man bodde uppe i norrland men vi bor ju vid vänern och där är vinden isigt kallt. Känns de dubbla alltid när viden drar sig in mot land.


Nähep,det är bara och gilla laget,naturen bestämmer hur den vill ha det och vi står hjälplösa som vanligt tyvärr :(


Ha det bäst !

Av Maria - 14 januari 2014 09:05

 

God morgon cyber världen! Ännu en ny dag har givits till oss med nya utmaningar och händelser.


Inatt har jag inte kunnat sova knappt nått,haft ont i ryggen och ischias nerven sitter i kläm så det sticker över höften varje lilla rörelse man gör. Sen har lilla "sessan" tryckt på mina inre organer och det gör att jag har svårt och andas ibland och får lite hjärt klappning,men viktigast av allt verkar det som bebisen mår iaf bra.


Nu börjar det verkligen känns tydligt att det börjar bli trångt för henne och röra sig i magen,då hon rör sig så känner man ibland sparkar mot revben och då tappar man oftast andan en anning och det känns lite mer obehagligare nu med alla rörelser. Dem har ökat mer nu också än tidigare,hon har blivit ännu livligare på dagarna.


Men det är ju nu bara 80 dagar kvar BB,sen är våran lilla ängel här...och jag längtar nått så fruktansvärt efter denna lilla krabat som kommer få alla vår tid och engagemang.  :)


Av Maria - 13 januari 2014 11:00

 

Dags att kolla temperaturen. " Hur håller barnet sig så varmt därinne?" Den här veckan är mycket viktig när det gäller hjärnans utveckling. 
Hjärnan har utvecklats så mycket att den kan hjälpa till att reglera kroppstemperaturen. Naturligtvis kan inte barnet göra det helt på egen hand utan behöver fortfarande din kroppsvärme för att hålla sig varm. Barnet fortsätter också att utveckla nervceller i hjärnan. När barnet är fött kommer det att ha hundratals miljarder av dessa celler. Det kanske verkar väldigt mycket men det gäller att ta vara på dem för efter födseln produceras inga fler.

Viktökning. Ditt barn ser nu mer ut som en riktig baby. Det börjar bli riktigt fylligt och huden är lenare och blekare tack vare fettet det lagt på sig. Fettet är viktigt för förmågan att hålla sig varm. Barnet har nu också fått ögonfransar och kan blinka!

Vikt och längd. Trots att mängden fett har ökat är ditt lilla barn fortfarande ganska smalt – bara 2 till 3 procent av dess 1,2 kg består av fett. Från hjässan till stjärten är barnet 26 centimeter men om du skulle sträcka ut det skulle längden vara hela 40 centimeter. 

 
 

Vikten är av betydelse. Du är på upploppet nu – 11 veckor kvar! Under denärmaste tremånadersperioden kommer ditt barn att öka som mest i vikt och det gäller även dig. Du kan räkna med att gå upp ungefär 5 kg under de sista tre månaderna av graviditeten, det vill säga ett halvt kilo i veckan. 

Krämpor under de sista tre månaderna. Vaknar du plötsligt med kramp i vaderna ? Kramp i benen är vanligt under graviditeten även om inte alla kvinnor får det. Experterna vet inte exakt vad som orsakar kramp; vissa hävdar att det beror på den ökade vikten medan andra tror att smärtan beror på kalcium- eller kaliumbrist. De kan också vara en följd av trycket från livmodern på nerverna som går ner i benen. 

Att stå ut med krampen. Om du får kramp, sträck på benet försiktigt, flexa med foten och dra dina tår bakåt mot dig. Att stretcha lite under dagen och innan du lägger dig kan också vara till hjälp. Se till att äta mat som är rik på kalcium (mjölkprodukter är det säkraste kortet) och likaså sådant som innehåller kalium, t ex. bananer. 

Av Maria - 13 januari 2014 09:58

 

Nu har man bestält hem denna omtalade barnkammar boken till "bebisen". Den innehåller massor med barnvisor och en cd skiva. Tänkte att denna kanske kommer underlätta henne och sova i sin egen spjälsäng när tiden är mogen för det. Sen älskar  jag ju själv och sjunga till små barn,så självklart tänkte jag på mig själv med att jag kanske kan unna oss två denna lilla stund och knyta an även på detta sätt. Själv tycker jag musik är väldigt ro givande,så jag hoppas även hon kommer tycker de. 


Någon här inne som har haft eller har denna bok till sin/sina småttingar? Berätta gärna vad ni tycker om den och hur den fungerar för er? :)

Av Maria - 13 januari 2014 08:47

Så var helgen över och en helt ny vecka har fått sin början. Välekommen Måndag!


I helgen har jag haft fullt upp med att fixa ordning inför flytten som kommer nästa helg. Så jag har inte hunnit rikrigt sitta här och skriva.

   

Jag och sambon fick lite tid över i Lördags kväll,så vi kunde iaf ta oss till bion och se The Hobbit Smaugs Ödemark. Den var ju överförväntan,kanon bra...bättre än 1:an. Mycket handla de denna gång om Bilbo och hans äventyr,mycket helt otroliga efekter som gjorde att man ryktes med och kunde inte slita sig från bio skärmen. Vi såg inte 3 D. Rekommenderar den varmt och se på bio innan tiden är över och själv längtar jag redan efter 3:an. :)

Sen måste jag ju självklart ge beröm till våran svenske skådis,Mikael Persbrant gjorde en fantastisk insats i denna film. Bättre än vad jag trode,om jag ska vara helt ärlig.


Gick väldigt bra och sitta rakt upp och ner i 3 timmar i dessa bio stolar med trotts magen,men självklart hade jag tagit med en kudde som jag kunde ha bakom ryggen så att det blev mer som att jag låg på stolen eller i förtöljen hemma. Jätte bekvämt. Det som jag mest funderarde på var hur bebisen skulle reagera på dessa starka ljud som kom från soround högtalarna,men även de gick väldigt bra. Bebisen låg och sov nästan hela tiden i magen. Jag hade ju armarna över magen så antagligen blev det som isolering hade min tjocka jacka i närheten med iaf men den behövdes icke.. Mysig kväll var det och det kändes underbart att få spedera extra tid med sambon,det var väldigt avkopplande. 



Av Maria - 10 januari 2014 10:34

En ny dag med nya utmaningar och händelser har givits till oss och nu är det våran skyldighet att ta vara på den dagen vi fått.


Igår hade vi ännu en kontroll hos barnmorskan och jag fick svar på blodproverna som visade sig vara helt normala. Ingen järnbrist och inga infektioner. Sen checka vi på bebisen också,och hon mådde också väldigt bra. Hjärtat slog 152 och hon växer precis enligt kurvan som dem förljer. Det enda som visade sig vara för lågt var mitt blodtryck men med vila och sömn så skulle jag få den också i balans. Ny tid för kontroll är om 2 veckor igen. Ett himla springade fram och tillbaka på dessa kontroller. Men själv klart känns det skönt och kolla upp allt en extra gång för att vara på den säkra sidan att allt går som planerat.


Vi fick också bekräftat att nästa vecka den 15 e får vi nycklarna till nya lägenheten och samtidigt kör vi igång med flytten. Så himla förväntas full jag är att få ordening på mitt nya hem och framförallt komma ner till första våningen och slippa alla trapporna.


Nu börjar de på allvar med packning som jag tycker är så himla tråkigt men tur att vi inte ska flytta så långt bort så vi slipper packa in allt så noga.


var till rusta igår med och köpte mig 10 rullar för 100 kr med garn som jag ska använda till att virka en filt till bebisens spjälsäng av mormorsrutor. Det finns inget roligare än och ligga och virka på soffan. Så himla skön avkoppling.

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Presentation


Hej och Välkommen in i min värld! Denna blogg kommer handla om allt mellan himmel och gjord. Mina största intressen är fotograferingoch bakning alla bilderna har
© COPYRIGHT och får inte kopieras.

Gravid kalender

Fråga mig

0 besvarade frågor

Arkiv

Kategorier

Senaste inläggen

GÄSTBOK!

Bakning Recept

Mat Recept

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards